Italiaanse hazenpeper
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 pakje gedroogd eekhoorntjesbrood
100 g kastanjechampignons
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
1250 g haaspoelet
zout, peper
3 el olijfolie
100 g magere spekreepjes
1/4 liter rode wijn
1 pak gezeefde tomaten
2 takjes verse rozemarijn
3 blaadjes laurier
Bereiden
- Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in 2 dl warm water.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Maak de ui, knoflook, wortel en selderij schoon en hak ze fijn.
- Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht, maar bewaar het vocht.
- Bestrooi de haas met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Bak de spekreepjes, ui, knoflook, selderij, paddenstoelen en wortel even mee.
- Voeg de wijn, het weekvocht van de paddestoelen, de tomaten, rozemarijn en laurier toe en stoof de haas in 2 uur zachtjes gaar.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Leg het vlees in een diepe schaal en schep de saus erover.
- Serveer de schotel op een rechaud.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kipfilet met amandel-saffraansaus
Gemarineerde konijnenbout á la Provençale
Hazenpeper 1
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Consommé van houtduif